Рецепта за незабравимо лято в Свети Влас

Mary Garcia
0 коментар
лятна почивка в Свети Влас

Защо да изберем Свети Влас? 

Малкото курортно селище е позиционирано може би в най- добрата част от българското Черноморие. Местността е и морска и планинска( Стара планина). Това обещава голям период от време със слънчеви дни, а следобедите са приятно хладни. Нощите не са горещи, което предоставя възможност за пълноценен сън. Въздухът е чист и фактът, че е морски го прави и лечебен.

Освен чудесния си климат, Свети Влас е в непосредствена близост до курорта Слънчев бряг. Ако сме почитатели на шумните партита на открито, можем да прескочим до там. Свети Влас е предпочитана дестинация за голям брой българи и чужденци. Тихо и спокойно място с всички удобства, които можем да си представим.

Плажовете

Плажовете са разположени на юг. Пясъкът им е със златист цвят и е изключително фин. Удоволствие е да се стъпва по него. В комбинация с това, че плажовете са много поддържани, местността получава признание. Има само 13 морски плажа, удостоени с престижната титла „Син флаг“. Това признание се дава, когато ивицата отговаря на 32 строги изисквания за чистота. „Син флаг“ е екологична награда на световно ниво.

Обстановка

Поради големия интерес към селището, то се разрасна много. Там можем да се насладим освен на природно изваяните забележителности, но и на много удобста, разнообразие от ресторанти и атракции.

Забележителности

Местата, които можем да посетим тук са наистина много. Сред тях са:

Картинг писта ( Пистата е изградена така, че да задоволи и най- смелите очаквания. Включва лабиринти, прави отсечки и завои, които са направени по подобие на ключови участъци от трасетата на Формула 1)

  • крепост Месемврия;
  • Нос Емине ( Разделя крайбрежието на северно и южно);
  • Местност Иракли (чудесна местност за къмпинг, предпочитана от младите хора. Тук посрещането на Джулай морнинг е дългогодишна традиция.);
  • Екопътека Калето ( Дълга 2200м, тя преминава през чешма  лековита вода, а боровият аромат гали сетивата);
  • Музеи;
  • Тракийска гробница „Кухата могила“;
  • Добровански гъби;
  • Остров Свети Кирик, Змийски остров;
  • Замък Равадиново и още много други;
  • Тук можем да видим и едно от най- престижните пристанища за яхти.

Едно е сигурно- няма да имаме време да скучаем. За страстните почитатели на шопинга е отворен молът в Слънчев бряг. Построен към хотел, изключително удобен и приятен, събрал в себе си магазини за мода на световните марки. Освен магазини, молът е оборудван със СПА, детски кът, ресторант.

Места за отсядане

Като всеки морски курорт, Свети Влас е богат на къщи и хотели за посетители. За запомняща се почивка на първа линия в Свети Влас, можем да посетим Диневи ризорт.

Почти всеки апарт хотел на първа линия разполага с открит плувен басейн, обграден от свежа трева и дървесни видове. От друга страна, там където няма басейн и хотелът е на първа линия, трябва да направим само няколко крачки до плажа.

Колкото повече растителни видове има около нас, толкова по- чист е и въздуха, който дишаме. До скоро дори, тук е съществувал лечебен център за белодробни заболявания. Лечебният въздух се получава чрез йонизация. Привлечени от мекия климат на Свети Влас, много семейства посещават мястото целогодишно. Някои дори си купуват жилища и остават да живеят тук. Курортът се развива стремглаво година след година и предлага все повече възможности и удобства за посетителите.

You may also like

error: Content is protected !!