Зимни забавления за цялото семейство – 3 идеи

Mary Garcia
0 коментар

Когато дните станат по-кратки, а времето – по-студено, значи зимата е вече тук. Мнозина от нас я свързват главно със студ, но тя носи и многобройни възможности за забавления. Днес ви даваме няколко идеи как да се забавлявате в зимните месеци. Идеите са подходящи са както за малки, така и за големи. Гарантираме ви – ще ви донесат прекрасни семейни спомени.

Направете снежен човек или снежни ангелчета

Възможностите за занимания в снега са много. Може да се замервате със снежни топки, да правите снежни ангели, да строите кули. Направата на снежен човек обаче си остава класика в жанра. Правенето му е лесно и приятно. Освен това бързо се превръща в любимо занимание за децата. Сигурни сме, че знаете добре как се прави снежен човек. Оформяте снежни топки с различна големина, след което ги подреждате една върху друга и ги украсявате. Може да използвате каквито материали намерите или имате у дома. На мястото на очите може да сложите малки камъчета или копчета, а на носа – морков. За ръцете е добра идея да използвате сухи клони, а за главата – тенджера. Може да украсите снежната фигура изцяло по ваш вкус. Не забравяйте да ѝ направите и снимка за спомен. 

Забавно е, особено за децата, и правенето на снежни ангели. Легнете в неотъпкан сняг и махайте енергично с ръце и крака. След това станете бавно и внимателно, за да не развалите образувалата се фигура. Може да я декорирате с борови клонки, шишарки или каквото имате под ръка. Друг вариант е да нарисувате нещо около нея. Оставете детето да развихри въображението си.

Посетете ледена пързалка

Ако снегът още не е натрупал, може да отидете на ледена пързалка. Карането на кънки на лед е също толкова приятно. Не се притеснявайте, ако досега не сте пробвали. В помощ на начинаещите има обучителни тренажори. Освен забавление, карането на кънки носи и много ползи. Помага ви да развиете по-добър баланс, да освободите стреса и да изградете мускулите на краката. Ледените пързалки обикновено са на открито, което дава възможност да се насладите и на чист въздух. 

Разходете се до Пампорово

Може да си прекарате приятно и като се спускате с шейни. Ако нямате шейна, това не е проблем. Използвайте чувал или найлон вместо това. Трябва само да откриете стръмно място, от което да се спускате. Може дори да организирате състезание кой ще се спусне най-бързо по определеното трасе. 

Ако в района ви няма възможност за спускане с шейни, то Пампорово винаги е добра идея. Там освен шейни, може да карате още ски и сноуборд. Има възможност и за спускане с надуваеми рингове, както и за разходка с моторна шейна. Препоръчваме ви да отседнете в хотел в близост до пистите. Един такъв хотел може да видите тук. В курорта може да се любувате на уникална природа и чист въздух. Препоръчваме ви да се отбиeте се до кулата “Снежанка”. От нея се разкрива прекрасна панорамна гледка към Родопите. Може да посетите и планетариума в Смолян. Той предлага интересни програми за малчуганите. 

You may also like

error: Content is protected !!