Златен ли е пясъкът в Златни пясъци? – накратко за курорта

Mary Garcia
0 коментар

Златни пясъци е един от най-популярните курорти по северното ни Черноморие. Освен с красота, курортът се слави с финия си пясък. Ако някога сте се чудили дали името му отговаря на това какъв е пясъкът там, краткият отговор е да. Макар историята зад името на мястото да е друга, днес плажната ивица е покрита със златист, фин пясък. Този пясък е една от причините курортът да е предпочитано място както за почивка, така и за много сватби. 

Наред с финия пясък, красивата плажна ивица също е сред причините курортът да е сред изборите на много бъдещи младоженци. Много дами си мечтаят да се видят в бяла рокля край морския бряг. Ако и вие сте сред тях и търсите хотел за сватба в района, разгледайте хотел Елена. Това е хотел за сватба Варна, който гарантира отлични условия за провеждане на сватбени събития. Може да сте сигурни, че ако се доверите на професионалния екип, сватбеното ви тържество ще се превърне в истинска приказка. А нали именно за това мечтае всяка булка? Сватбеният ѝ ден да бъде магичен и изпълнен с прекрасни емоции. 

Сватбената си фотосесия след това може да направите на самия плаж или в природния парк. Това са две от любимите места на младоженците. Въпреки че е най-малкият по площ парк у нас, природата му е уникална. Особено през пролетно-летния сезон – тогава разкрива пълната ѝ красота. Плажът, от друга страна, е прекрасна опция, ако мечтаете за кадри, на чийто заден фон се вижда синьото море. 

В случай че сте се насочили към Златни пясъци за почивка, вярваме, че сте направили правилния избор. Възможностите както за настаняване, така и за забавление са многобройни. Може да наемете апартамент в апарткомплекс или да отседнете в къща за гости или all inclusive хотел. Категориите на хотелите също варират – от такива с 2 звезди до такива с 5 и предлагащи ultra all inclusive концепция. Вечер в курорта може да се насладите на вкусно хапване в някой от многобройните ресторанти, след което може да продължите купона в дискотека или бар. Ако ви доскучее в курорта (макар да се съмняваме), може да отскочите до Варна. Разстоянието между двата курорта се изминава с кола за близо 20 минути. 

Друго предимство на Златни пясъци е, че курортът е добра начална точка за разходки. В близост са Аладжа манастир и вековното дърво сребролистна липа.

You may also like

error: Content is protected !!