Как да организираме незабравима семейна почивка?

Mary Garcia
0 коментар

Спокойна и забавна почивка с деца. Звучи ли ви като мираж? Вярваме, че с правилната организация може да стане и реалност. Днес ви споделяме как може да организирате незабравима за цялото семейство почивка.

Съобразете се с всички

При избора на място се водете от възможностите за приятно прекарване – както вашето, така и на децата. Вижте какви са вариантите за настаняване и опциите за забавление в курорта. Ако решите да почивате на морето, ви препоръчваме да се поинтересувате и от състоянието на плажовете предварително. Прегледайте какво може да се прави на плажа, има ли увеселителни паркове в близост, къде може да разхождате. Ако обмисляте да почивате тази година в България, разгледайте оферти за хотели в северното Черноморие. Семейна почивка с деца Златни пясъци може да бъде забавно приключение. Плажовете на курорта са чисти, а възможностите за забавления – много. 

Обмислете забавленията на децата, но не забравяйте да помислите и за себе си

Може да се погрижите сами за приятното прекарване на мъниците, като предварително вземете любимите им игри. Кофички и лопатки са задължителни за плажа, ако искате децата да не се отегчават. Може също да се играете заедно, като строите замъци и пясъчни кули. Добра опция е и да карате банан цялото семейство. Със сигурност ще се забавлявате много.

Може и да оставите забавленията в ръцете на професионален екип от аниматори. Ако изберете all inclusive хотел, най-вероятно в него на разположение на мъниците ще е детски кът. Този тип хотели предлагат удобства и услуги, с които да осигурят приятна почивка на цялото семейство. Обикновено освен с детски кът, разполагат и със спа център. Така вие като родители ще имате възможност да се насладите на релакс, докато децата играят с други деца и професионални аниматори. Не забравяйте да помислите и за своите собствени нужди. Ваканцията е време най-вече вие да си откъснете от ежедневието. Затова изберете място, което в най-пълна степен може да предложи мечтаната от вас почивка. 

Предложете на приятелско семейство да отидете заедно

Децата обикновено се забавляват и в компанията на свои връстници. Помислете за вариант за съвместна почивка с друго семейство с дете. Така малчуганите ще играят, танцуват и се забавляват заедно, докато вие си приказвате на спокойствие.

Стегнете багажа предварително

Започнете опаковането на багажа от рано. Най-добре е да си съставите списък какво искате да вземете и да го следвате. Ако оставите стягането на багажа за последния момент, в суматохата може да забравите нещо. Уверете се, че сте сложили документи, лекарства, пари и нещо, с което да запазвате хубавите семейни мигове – фотоапарат или телефон. Добре е да имате под ръка и слънцезащитен крем и спрей против комари. Те ще ви предпазят от жарките лъчи на слънцето и от досадните насекоми. 

Подгответе децата за пътуването

Кажете на децата предварително, че предстои пътуване. Разкажете им повече за мястото, което сте избрали. Може дори да им покажете в кой хотел ще отседнете и какви забавления ще има за тях там. Покажете им снимки на детския кът и как други деца са се забавлявали там. Така ще събудите вълнението им и те ще очакват самата почивка с нетърпение. 

You may also like

error: Content is protected !!