Велико Търново – старата българска столица разказва

admin
0 коментар
Старата столица Велико Търново разказва

Велико Търново, град с вековна история, който и днес изумява своите посетители, поднасяйки многообразие от природа, културни и исторически забележителности и най-вече възможност за неповторима почивка.

На това място сплитат в обятията си красотите на природата, умело съчетани в старинни архитектурни постройки, съвременни и модерни сгради и луксозни хотели. Всичко това сякаш работи в синхрон, за да предразположи посетителя към романтична, автентична и уникална обстановка. Хотели във Велико Търново са многообразни, великолепни във всеки обещаващ идеалните условия за настаняване сред приятна среда.

Днес на това място се разказват още историите от миналото на Старото Българско кралство. Това е едно от малкото места из страната, което е съхранило целия блясък и великолепие от историята си, за да го представи в така примамлива обстановка.

Старопрестолният град, предлага настаняване в хотели във Велико Търново или в местността Арбанаси. Тя се намира само на 5 км. от града сред приказно чиста и омайна природа. Това място предлага на модерния турист безвремието и хармонията на отминалите времена.

В град Велико Търново, както и в околността му е осеяно с множество църкви и музеи, паметници на културата, засвидетелствали почит и уважение не само пред българския народ.

Благодарение на много богатата растителност в региона, въздухът е чист и здравословен, а това прави всяка почивка или гостуване още по-неповторими и прекрасни.

Велико Търново – мястото, където се сблъскват минало и бъдеще. На това място могат да се видят десетки старини сгради и постройки, запазили архитектурата си отвън и преобразени по най-високи стандарти отвътре. Едва ли някой би устоял на подобно изкушение.

Обектите, които могат да се посетят Велико Търново, с приоритет, сред които са:

Крепостта Царевец – която може да се зърне от почти всяка точка на града. Величествено се простира по целия хълм, а в миналото основното предназначение е били защита вътрешността на града и отбрана при нападения. Днес туристи и гости на Велико Търново остават изумени и в захлас от неповторимата гледка на всички онези блещукащи светлинки, когато запалят осветлението на Крепостта Царевец.

С не по-малка слава на исторически обект се слави Самодивската чешма. Построена е в двора на къщата на писателя Емилиян Станев, а недалеч от нея се намира и паметната плоча на Стефан Стамболов.

В околността на Велико Търново и до две от селцата Хотница и Къпиново се намират два чудно красиви водопада. Те носят имената водопад Кая Бунар и извира от извора на Кая Бунар и водопад Капиновски, който започва своето начало от река Веселина. Недалеч от него се разполага и Къпиновският манастир.

Днес хора от цялата страна посещават Велико Търново с идеята за почивка, опознавателна цел или съчетавайки полезното с приятното.

You may also like

error: Content is protected !!