Гордостта на старопрестолния град

admin
0 коментар
Гордостта на старопрестолния град

Второто българско царство Търново е неповторим по своята същност град. В него се сблъскват минало, традиции, история, култура, съвремие. Той предлага богато разнообразие от безброй забележителности, всякакви атракции за различните възрасти и приятни места за разглеждане. Велико Търново е град носещ духа и обаянието на историята на българи. Той буди възхищение с излъчването на величествената крепост Царевец и уникалния по своята същност паметник Асеневци. Недалеч от Търново се намира исторически резерват известен като Арбанаси с автентичните къщи, с които слави из цялата страна и уникалността на архитектурата.

http://rezervaciq.com/велико-търново/хотели/

Във Велико Търново има множество други малки и по-големи стари къщи, музеи, църкви и стари чешми. За най-красива част от града е смятана зоната, където се разполагат трите хълма – Света гора, Царевец и Трапезица. В низината на Царевец се намира Асенова махала, будеща интереса на поклонниците на църкви“Св. Димитър“ и „Св. 40 мъченици“, датиращи от времето на Иван Асен II.

На самата главна улица във Велико Търново се разполагат няколко паметника – Паметник на обесените и паметник Майка България.

You may also like

error: Content is protected !!